Naturalny kwas l-askorbinowy
Acerola to jeden z najlepszych, naturalnych sposobów na uzupełnienie niedoboru witaminy C w organizmie. Acerola to wiśnia, rosnąca na Barbadosie, która wyróżnia się zawartością beta-karotenu, oraz naturalnej witaminy C. Jej stosowanie jest znacznie lepszym rozwiązaniem od przyjmowania chemicznego, syntetycznego kwasu askorbinowego, ponieważ acerola wchłania się w znacznie większym stopniu. Naturalny kwas l-askorbinowy pozyskiwany jest z roślin.
Naturalny kwas l-askorbinowy
Produkty z tą substancją aktywną, są dostępne w kilku formach:
· jako sok
· w postaci tabletek
· w kapsułkach
· w proszku
Jakie korzyści zdrowotne daje przyjmowanie aceroli?
Są one podobne, jak przy stosowaniu naturalnej witaminy C – wiśnia z Barbadosu wpływa między innymi, na:
· poprawienie odporności
· wzmocnienie naczyń krwionośnych
· skrócenie czasu przeziębienia (szczególnie u osób, które długo przebywają na dworze w niskiej temperaturze)
Naturalny kwas l-askorbinowy
Witamina C z aceroli wchłania się znacznie lepiej od tej w formie chemicznej – nasz organizm nie jest przyzwyczajony do przyjmowania kwasu askorbinowego, pochodzącego z sacharydów.