Witamina C z natury

    Naturalny kwas l-askorbinowy

    Naturalny kwas l-askorbinowy

    Naturalny kwas l-askorbinowy

    Acerola to jeden z najlepszych, naturalnych sposobów na uzupełnienie niedoboru witaminy C w organizmie. Acerola to wiśnia, rosnąca na Barbadosie, która wyróżnia się zawartością beta-karotenu, oraz naturalnej witaminy C. Jej stosowanie jest znacznie lepszym rozwiązaniem od przyjmowania chemicznego, syntetycznego kwasu askorbinowego, ponieważ acerola wchłania się w znacznie większym stopniu. Naturalny kwas l-askorbinowy pozyskiwany jest z roślin.

    Naturalny kwas l-askorbinowy

    Produkty z tą substancją aktywną, są dostępne w kilku formach:

    ·         jako sok

    ·         w postaci tabletek

    ·         w kapsułkach

    ·         w proszku

    Jakie korzyści zdrowotne daje przyjmowanie aceroli?

    Są one podobne, jak przy stosowaniu naturalnej witaminy C – wiśnia z Barbadosu wpływa między innymi, na:

    ·         poprawienie odporności

    ·         wzmocnienie naczyń krwionośnych

    ·         skrócenie czasu przeziębienia (szczególnie u osób, które długo przebywają na dworze w niskiej temperaturze)

    Naturalny kwas l-askorbinowy

     Witamina C z aceroli wchłania się znacznie lepiej od tej w formie chemicznej – nasz organizm nie jest przyzwyczajony do przyjmowania kwasu askorbinowego, pochodzącego z sacharydów.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *